Омбудсманът Мая Манолова коментира проектобюджетът за 2019 година. Тя изрази в студиото

...
Омбудсманът Мая Манолова коментира проектобюджетът за 2019 година. Тя изрази в студиото
Коментари Харесай

Мая Манолова недоволна от проектобюджета за 2019 година. Променят се тихомълком десетки закони покрай него

Омбудсманът Мая Манолова коментира проектобюджетът за 2019 година. Тя изрази в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия възмущението си от това, че посредством бюджета се трансформират и други закони.

„ Например посредством закона за бюджета за 2019 година за НЗОК се трансформират 16 закона “, съобщи Манолова. Хиляди, показа още тя, държавни чиновници, да вземем за пример от МО и Министерство на вътрешните работи ще останат без работа от 1 януари, написа вести.бг.

„ Какъв е този закон, който се гледа в Министерски съвет в неделя и след 10 дни към този момент е минал през комисии, на първо и второ четене в Народно събрание и към този момент е признат. Какво е това да останеш без работа от 1 януари. Нещо се прави на мрачно, нещо се прави изненадващо. Най – трагичното е това, че се лишават права. Няма по какъв начин да не се намеся “, сподели Манолова. „ Някои от хората, които ще останат без работа от 1 януари към този момент са прочели проектобюджета и ме помолиха да ги защитя “, описа тя.

Омбудсманът сподели, че няма по какъв начин да е споделена и по отношение на демографската политика. „ Демографската рецесия и злополука са казусът на проблемите за България. На процедура не се трансформират и със стотинка обществени заплащания. Помощите, обществените надбавки за деца остават същите “, подсети Манолова.

Тя изрази терзание от засиленото разискване за унищожаване на втората година майчинство.

„ Ако една майка желае да се върне на работа в София след първата година е на практика невероятно. Нито има места в яслите, нито са налични частните такива “, сподели още Манолова.

Омбудсманът на Р. България разяснява и настояването на финансовия министър Владислав Горанов да й бъде лишен служебният автомобил. По думите й след новината доста другари и познати са й са обадили и са й предложили транспост. Манолова показа, че в този момент обмисля като пътува до Варна да се предвижи до там с трен, където и да провежда приемни за хората.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР